Mizantrop na Velikoj sceni Narodnog pozorišta

Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2012, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mizantrop na Velikoj sceni Narodnog pozorišta

BEOGRAD - Komad Žan-Batista Molijera "Mizantrop" u režiji Egona Savina premijerno će biti izveden u subotu 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Savin je na konferenciji za novinare rekao da je Molijerov komad jedno od najvećih dela klasične svetske književnosti, koje je aktuelno i u današnjem trenutku.

"Pokušali smo da ispričamo priču o savremenom visokom društvu i o tome kako današnji mladi ljudi da uđu u to društvo, iako taj put, zapravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u krugove vlasti, onemogućava njihovu i te kako motivisanu ljubavnu vezu i odnose", rekao je Savin.

Prema njegovim rečima Molijer je najveći komediograf, jer prikazuje tragične sudbine na smešan način, a na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće postavljena duhovita, pitka i jednostavna predstava "sa svim mogućim "molijerovskim" zaokama".

U predstavi glume Nikola Jovanović, Aleksandar Đurica, Bane Vidaković, Nina Janković, Dušanka Stojanović Glid, Zlatija Ivanović, Ljubivoje Tadić, Miloš Đorđević, Miloš Lalović i drugi.

Po izboru i u adaptaciji Egona Savina, za izvođenje u Narodnom pozorištu pripremljen je Molijerov komad koji je dramatizovao poljski pozorišni teoretičar i kritičar Jan Kot.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mizantrop u Narodnom pozorištu

Izvor: NaDlanu.com, 16.Maj.2012

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - Komad Žan-Batista Molijera "Mizantrop" u režiji Egona Savina premijerno će biti izveden u subotu 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu... BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - Komad Žan-Batista Molijera "Mizantrop" u režiji Egona Savina premijerno će...

Nastavak na NaDlanu.com...

Čovek hoće da bude rđav, ali neće da bude smešan

Izvor: Danas, 16.Maj.2012

Adaptacija Molijerovog komada Mizantrop po proznom prevodu poljskog kritičara Jana Kota, a u režiji Egona Savina, premijerno će biti odigrana 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.