Izvor: Blic, 31.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magija Pere Kralja i Seke Sablić

Večeras na Sceni „Zvezdara teatra” je 250. izvođenje predstave „Dr Šuster” pisca i reditelja Duška Kovačevića. Premijera je bila maja 2001. godine, još uvek je prati nesmanjeno interesovanje publike.

O jubilarnim izvođenjima poznati pisac kaže: „Kada je bila stota predstava 'Maratonaca’, onomad pre 100 godina, bio sam izuzetno ponosan i do toga mi je bilo jako stalo jer mi je bilo dokaz da to što radite neko uopšte hoće da gleda, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još gleda 100 puta. Usledila su dvestota, tristota" izvođenja 'Maratonaca’, 'Radovana’, 'Profesionalca’" Doživeo sam to kao mlad čovek. S oproštenjem – postalo mi je normalno. Nemam poseban odnos prema broju imam samo duboko poštovanje prema glumcima koji su 250 puta dolazili da igraju i kad su raspoloženi, i kad nisu, i kad su bolesni"”

„Dr Šuster” je, kaže Duško, priča o čoveku koji je jednog dana počeo da zaboravlja i do kraja nije razjašnjeno da li je to početak bolesti ili je to njegovo bekstvo u zaborav. „Jedan je od nas koji smo prošli sve te neverovatne događaje o kojima smo samo ranije čitali da se, eto, događaju. 'Dr Šuster’ je priča o pokušaju oslobađanja od onoga što nam je uništilo život – svakome u svojim najlepšim godinama. Napisao sam ga i iz jednog potpuno ličnog razloga, iz straha da jednog dana ne dođem u situaciju da krenem da pišem moje prve komade. Predstava je odigrana 250 puta zahvaljujući pre svega velikoj radosti glumaca koje predvodio sjajni Pera Kralj uz pomoć svoje maestralne scenske sestre Seke Sablić.”

Uloge tumače i Miodrag - Brik Krivokapić, Adrijana Vidsenović, Đorđe Marković i drugi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Doktor Šuster" 250. put u Zvezdara teatru

Izvor: RTS, 31.Okt.2008

Predstava "Doktor Šuster" Dušana Kovačevića biće izvedena večeras u Zvezdara teatru 250. put. .Premijerom predstave, u maju 2001. godine, otvorena je Nova scena Zvezdara teatra, a tokom te i naredne sezone predstava i glumci dobili su niz nagrada...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.