Mađarski umetnik tužio repera Kanjea Vesta

Izvor: B92, 25.Maj.2016, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski umetnik tužio repera Kanjea Vesta

Jedan mađarski umetnik zatražio je 2,5 miliona dolara obeštećenja od američkog rep muzičara Kanjea Vesta koje je optužio da je koristio delove njegove muzike bez prethodne dozvole.

Umetnik Gavor Preser, koji se u Mađarskoj smatra "živom legendom", izjavio je da je Vest koristio njegove melodije za pesmu "New Slaves" na albumu "Yeezus" iz 2013. godine.

Preser je rekao da je Vest ukrao delove albuma iz 1969. benda "Omega" u kojem je mađarski muzičar svira klavijature.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarski umetnik tužio repera Kanjea Vesta

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2016, 07:26

Jedan mađarski umetnik zatražio je 2,5 miliona dolara obeštećenja od američkog rep muzičara Kanjea Vesta koje je optužio da je koristio delove njegove muzike bez prethodne dozvole...Umetnik Gavor Preser, koji se u Mađarskoj smatra "živom legendom", izjavio je da je Vest koristio njegove melodije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.