Ljubivoju Ršumoviću nagrada Sima Cucić za životno delo

Izvor: RTS, 03.Nov.2016, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubivoju Ršumoviću nagrada "Sima Cucić" za životno delo

Poznatom piscu za decu Ljubivoju Ršumoviću dodeljena je nagrada za životno delo "Sima Cucić", saopštio je Banatski kulturni centar.
Banatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa 5. novembra organizuje književnu manifestaciju "U čast Sime Cucića" kao deo projekta kojim je opština Novi Bečej dobila titulu "Grad u fokusu".
U okviru te manifestaciju deveti put se dodeljuju nagrade i plakete >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje nose ime rodonačelnika srpske književne kritike književnosti za decu.
Nagrada za književnu kritiku književnosti za decu i teoriju književnosti za decu pripala je Valentini Hamović za knjigu "Neprekidno detinjstvo".
Plakete su dodeljene Đorđu Pisarevu za knjigu "Pozna večera za gospođu Fibi" i Gordani Vlajić za naslov "Zaistinska srpska bajka".

Posthumno nagrađen je Mladen Dražetin za ukupan doprinos afirmaciji književnosti za decu.
Odluku o nagradama doneo je žiri u sastavu: Tihomir Petrović, Predrag Jašević i Radovan Vlahović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ršumoviću nagrada "Sima Cucić" za životno delo

Izvor: B92, 03.Nov.2016

Poznatom piscu za decu Ljubivoju Ršumoviću dodeljena je nagrada za životno delo "Sima Cucuć", saopštio je danas Banatski kulturni centar...Banatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa 5. novembra organizuje književnu manifestaciju "U čast Sime Cucića" kao deo projekta kojim je opština Novi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.