Lagunin književni klub predstavlja opus nobelovca Mo Jena

Izvor: Art-anima.com, 03.Mar.2015, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagunin književni klub predstavlja opus nobelovca Mo Jena

U želji da predstavi nagrađivane naslove i značajne autore, da podstakne razgovore o stvaralaštvu vodećih svetskih pisaca i da razgovore o knjigama vrati u knjižaru, izdavačka kuća "Laguna" pokreće ciklus tribina Lagunin književni klub.

U okviru ovog ciklusa posetioci će se bliže upoznati sa stvaralaštvom Tonija Morisona, Vilijema Goldinga, Jua Nesbea, Dejvida Mičela, Čimamande Ngozi Adiči, Amosa Oza i drugih nagrađivanih svetskih pisaca.

A tema prve tribine >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << Laguninog književnog kluba u petak, 6. marta, u Delfi Caféu u SKC-u od 18 sati je stvaralaštvo kineskog nobelovca Mo Jena.

Najupečatljivije odlike Jenovog književnog stila su spoj narodnih predanja, istorije, savremenog, nesputanog jezika, te bogatstvo mašte i humora.

Na pitanja čime je to "čovek koji ćuti" (što u prevodu znači njegovo ime) zaslužio Nobelovu nagradu i kako se njegovo stvaralaštvo ogleda u bliskosti sa komunističkim režimom Kine, pokušaće da odgovore prevodioci njegovih dela na srpski jezk i profesori univerziteta Zoran Skrobanović i Ana Jovanović, književnica Ljubica Arsić, filmski kritičar Miroljub Stojanović, ali i svi koji žele da saznaju i podele nešto više o prvom Kinezu koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.