Kulturna i naučna saradnja Austrije i Srbije

Izvor: RTS, 12.Maj.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kulturna i naučna saradnja Austrije i Srbije

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc ocenio je povodom završetka rada austrijsko- srpske kulturne komisije i potpisivanja novog radnog programa u oblasti kulture za 2015- 2019, da brojni zajednički projekti na impresivan način pokazuju koliko su sveobuhvatni i partnerski odnosi Austrije i Srbije.
U saopštenju povodom potpisivanja radnog programa u Beogradu, ministar spoljnih poslova Austrije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sebastijan Kurc rekao je da ga raduje što će se produbiti kulturna i naučna saradnja Srbije i Austrije, prenosi Tanjug.
"Raduje me što ćemo u 'Godini kulture 2015. Austrija- Srbija' novim radnim programom dalje produbiti kulturnu i naučnu saradnju naše dve zemlje", naglasio je Kurc u saopštenju.
Novi radni program obuhvata širok spektar zajedničkih aktivnosti u oblasti kulture, sporta, jezika i obrazovanja, navodi se u saopštenju.
Poseban značaj daje se regionalnoj saradnji u oblasti obrazovanja u okviru Centralno-evropske saradnje u obrazovanju i obuci.
Nosioci saradnje su Kulturni forum Austrije u Beogradu, austrijske biblioteke u Beogradu i Novom Sadu, Kultur Kontakt Austrija, izaslanik za obrazovanje za Srbiju, kao i Ambasada Srbije u Beču.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KURC: Kroz kulturu i nauku produbljujemo odnose sa Srbijom

Izvor: Kurir, 13.Maj.2015, 08:31

Raduje me što ćemo u "Godini kulture 2015. Austrija-Srbija" novim radnim programom dalje produbiti kulturnu i naučnu saradnju naše dve zemlje, naglasio je austrijski ministar spoljnih poslova..BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz) ocenio je povodom završetka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.