Jubilej Udruženja filmskih umetnika

Izvor: B92, 04.Jun.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilej Udruženja filmskih umetnika

Udruženje filmskih umetnika Srbije je 4. juna dodelom povelja filmskim stvaraocima i institucijama obelezilo 60 godina rada.

Povelje je dobilo 75 filmskih radnika, kao i Jugoslovenska kinoteka, Udruženje filmskih glumaca Srbije, Udruženje filmskih i televizijskih radnika Vojvodine, Udruženje filmskih i televizijskih umetničkih saradnika Srbije, Fakultet dramskih umetnosti i Filmski centar Srbije.

Reditelj Mladomir-Puriša Đorđević je istakao da Udruženje mora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponovo da postane producent filmova svojih članova i postane ekvivalent Ministarstva kulture.

Đorđević je rekao da je prvi put ovih dana pročitao da je neko predložio da filmski stvaraoci budu primljeni u Srpsku akademiju nauka i umetnosti i izrazio uverenje da bi najbolji kandidat za članstvo u SANU bio reditelj Nikola Majdak.

Predsednica Udruženja filmskih umetnika Srbije Vera Vlajić ukazala je na mnogobrojne probleme sa kojim se domaća kinematografija i dalje suočava u uslovima tranzicije.

"U situaciji kada smo svi svesni omaložavanja filmskih stvaralaca i gašenja bioskopske mreže, ovim povodom podsećamo na one koji su zadužili srpsku kinematografiju i predstavljaju njen ponos", kazala je Vlajićeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Udruženje filmskih umetnika obeležilo 60 godina

Izvor: S media, 04.Jun.2010

Udruženje filmskih umetnika Srbije danas je dodelom povelja zaslužnim filmskim stvaraocima i institucijama obelezilo 60 godina rada. ..Povelje je dobilo 75 filmskih radnika, kao i Jugoslovenska kinoteka, Udruženje filmskih glumaca Srbije, Udruženje filmskih i televizijskih radnika Vojvodine, Udruženje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.