Izvor: Blic, 09.Avg.2016, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski sud: Dela Kafke biće u Nacionaloj biblioteci

Izraelski Vrhovni sud lišio je jednu izraelsku porodicu kolekcije rukopisa Franca Kafke, presudivši da se oni premeste u Nacionalnu biblioteku.

Biblioteka je danas potvrdila da će u njoj biti neobjavljeni Kafkini radovi i najavila da će javnost moći da ih vidi. Takvom sudskom odlukom okončana je kafkijanska sudska saga koja je trajala godinama. Niži sud je prethodno doneo istu presudu.

Eva Hofe dobila je rukopise, između ostalih radova, od svoje majke, sekretarce Kafkinog prijatelja i biografa Maksa Broda, koji je čuvao i objavljvao Kafkine radove posle njegove smrti. Porodica je tvrdila da joj ti rukopisi s pravom pripadaju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Neobjavljena dela FRANCA KAFKE premeštena u BIBLIOTEKU i SVI ĆE MOĆI DA IH VIDE

Izvor: Telegraf.rs, 09.Avg.2016

Vrhovni sud Izraela lišio je jednu izraelsku porodicu kolekcije rukopisa Franca Kafke presudivši da ona bude premeštena u Nacionalnu biblioteku, prenosi AP...Nacionalna biblioteka je saopštila danas da je sud tako odlučio ocenivši da je biblioteka "poželjna lokacija" za neobjavljena Kafkina dela...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.