Izložba Andreja Tišme u Bremenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2011, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Andreja Tišme u Bremenu

BREMEN -

Novosađanin Andrej Tišma (59), jedan od naših najpoznatijih multimedijalnih umetnika koji se uspešno bavi i likovnom kritikom, izlaže ovih dana u dvema galerijama u nemačkom gradu Bremenu.

Tišma se predstavio nemačkoj publici digitalnim printovima pod naslovom "Hrana u kontekstu", koji su postavljeni u dvema galerijama: Vili Ihon i Gradskoj biblioteci.

Prilikom otvaranja izložbe, koja će trajati do 25. oktobra, o Tišminoj umetnosti govorio je ugledni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << likovni kritičar, dr Jirgen Vajhard, koji je istakao da ovako neobične i kritički angažovane radove tamošnja publika odavno nije imala priliku da vidi.

Tišma je izložio dvadeset printova dužine od po dva metra, koji su sada prvi put prikazani javnosti, a posvećeni su degradaciji statusa hrane u savremenoj civilizaciji, koja je od nekada kultno-obrednog simbola spala na industrijski i konzumeristički produkt, često predmet hiperprodukcije i bacanja.

Prilikom otvaranja izložbe, prikazana su i dva Tišmina video rada na istu temu.

Tokom boravka u Bremenu o Tišmi će biti snimljen dokumentarni film, autorke Marike Hajnc-Hok, poznate bremenske umetnice i kustoskinje, u koji je uključen i intervju o raznim fazama njegovog stvaralaštva; od mejl arta, performansa, videa, pa do internet umetnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba Andreja Tišme u Nemačkoj

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2011

Novosađanin Andrej Tišma (59), jedan od naših najpoznatijih multimedijalnih umetnika koji se uspešno bavi i likovnom kritikom, izlaže ovih dana u dvema galerijama u nemačkom gradu Bremenu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.