Hulio Iglesias 9. juna u Areni

Izvor: B92, 08.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hulio Iglesias 9. juna u Areni

Hulio Iglesijas, najpopularniji latino pevač svih vremena, sa prodatih preko 100 miliona albuma širom sveta, nastupiće 9. juna u Beogradskoj areni.

Iglesijas, prepoznatljiv kao romantični, uglađeni šansonjer, muzičku karijeru započeo je tokom studija prava u Madridu sredinom šezdesetih godina XX veka.

Godine 1968. nastupio je na španskom muzičkom festivalu u Benidormu sa svojom kompozicijom 'La Vida Sigue Igual' i osvojio prvo mesto, što je dovelo do sklapanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovora sa nezavisnom izdavačkom kućom "Discos Columbia".

Tokom sedamdesetih godina prošlog veka nastupao je po Evropi i Južnoj Americi i sticao brojne obožavaoce hitovima poput 'Manuele' (1975).

Krajem te decenije bio je već izuzetno popularan što mu je donelo saradnju sa "CBS International", koja je ostvarena 1978. Iglesijas tada počinje, da pored numera na španskom, snima i na italijanskom i francuskom jeziku.

Početkom 1980-ih počeo je da izvođenjem pesama na engleskom jeziku osvaja američko i britansko tržište. Uspeh je došao 1981. kada je 'Begin the Beguine' postao hit, a usledila je kompilacija 'Hulio' koja је imala ogroman uspeh u Engleskoj i SAD.

Najveća prekretnica za njega bio je album dueta '1100 Bel Air Place' (1984), na kome se nalazi i hit 'To All the Girls I've Loved Before' otpevan sa Vilijem Nelsonom, као i 'All of You' sa Dajanom Ros. Album je prodat u preko 3 milona kopija u Americi i dospeo je do petog mesta top liste.

Kako je njegova slava rasla, krajem osamdesetih ponovo počinje da snima gotovo isključivo na španskom.

Njegova popularnost je i dalje na zavidnom nivou i dalje prodaje milione albuma i drži koncerte pred prepunim dvoranama širom sveta.

Ulaznice za ovaj događaj prodaju se po ceni od 2500 - 5000 dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LATINO MAJSTOR U BEOGRADU

Izvor: Kurir, 09.Jun.2008, 07:37

Najpopularniji latino pevač svih vremena Hulio Iglesijas, koji je prodao više od 100 miliona albuma širom sveta, nastupa večeras u Beogradskoj areni, i to po drugi put u našoj zemlji. Poznati šansonjer, koji svojom muzikom ali i izgledom mami uzdahe lepšeg pola, ovoga puta imaće priliku da srpskoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.