Hobit u novoj tehnologiji

Izvor: B92, 26.Nov.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hobit" u novoj tehnologiji

Nova tehnologija High Frame Rate (HFR) stiže u Srbiju, u bioskope "Roda Cineplex" u Beogradu i "Arena Cineplex" u Novom Sadu, kao i u mrežu mobilnih bioskopa "Mobil 3D Cinema". Prvi film koje će biti prikazan u HFR-u je "Hobit: Bitka Pet Vojski".

Inače, ovu tehnologiju imaće i bioskopi "Cineplexx" na Ušću i u Delta sitiju.

Prvi film koji će biti prikazan u HFR-u je "Hobit: Bitka Pet Vojski", predpremijerno 11. decembra u 00:05 sati (u noći 10. na 11. decembar).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Reditelj Piter Džekson ponovo pomera granice filmske produkcije ovim spektaklom koji je završni deo serijala po Tolkinovim romanima.

Samo publika odabranih bioskopa u svetu biće u mogućnosti da uživa u magiji koju donosi najnovija tehnologija.

Skoro 80 godina u bioskopima je bila prisutna tehnologija koja se bazira na projekciji 24 slike u sekundi. Sada nove čari donosi projekcija 48 slika u sekundi.

Kod HFR tehnologije se radi o novom postupku rukovanja kamerom koji omogućuje snimanje i prikazivanje dvostruko većeg broja slika u sekundi. Iz tog razloga su pokreti u filmu dočarani realnije, a kvalitet 3D projekcije biće još bolji.

Dodatni kvalitet koji donosi HFR se u najvećoj meri vidi kod brzih scena u filmu, kao i kod kretanja kamere dok prati odredjeni objekat ili osobu u sceni. Senzacionalan bioskopski doživljaj je zagarantovan upravo kod 3D filmova jer je pozadina savršeno oštra pa se time 3D efekat znažajno pojačava.

"Art Vista" je najavila turneju u više od 100 mesta širom Srbije posredstvom mobilnih ekipa "Mobil 3D Cinema".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Hobit: Bitka pet armija“ u HFR tehnologiji

Izvor: DANuBeogradu.rs, 26.Nov.2014

Prvi film koji će biti prikazan u High Frame Rate (HFR) tehnologiji biće „Hobit: Bitka pet armija“, 11. decembra u pet minuta posle ponoći. U Srbiji HFR će biti instaliran u bioskopima Roda Cineplex, Cineplexx Ušće SC i Delta City, .. Više.. The post „Hobit: Bitka pet armija“ u HFR tehnologiji...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.