Glumica Nada Šargin dobitnica nagrade Petar Banićević

Izvor: Blic, 04.Mar.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumica Nada Šargin dobitnica nagrade "Petar Banićević"

Glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Nada Šargin ovogodišnja je dobitnica Nagrade "Petar Banićević" koju dodeljuje Nacionalni teatar.

Šargin je nagradu dobila za ulogu Ivete Potje u predstavi "Majka Hrabrost i njena deca", po tekstu Bertolta Brehta i u režiji Ane Tomović, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.

Žiri u sastavu Željko Hubač (v.d. direktora Drame Narodnog pozorišta) i dramaturzi Molina Udovički Fotez i Slavko Milanović jednoglasnu odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o laureatu doneo je na sednici održanoj 25. februara.

Nagrada "Petar Banićević“ dodeljuje se mladom glumcu do 40 godina starosti, koji se umetnički istakao u periodu od 1. novembra 2013. do 31. oktobra 2014. godine i iskazao visok profesionalizam u poslu i odnosu prema Narodnom pozorištu.

Priznanje, koje se sastoji od originalanog umetničkog dela sa likom Petra Banićevića (rad Geroslava Zarića), ustanovljeno je 2011. godine, a dosadašnji laureati su Igor Đordjević, Nenad Stojmenović i Miloš Đordjević.

Nagrada će dobitnici biti uručena 26. marta na Velikoj sceni, posle izvođenja predstave "Majka Hrabrost i njena deca".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NADA ŠARGIN dobila “Petra Banićevića”

Izvor: NaDlanu.com, 04.Mar.2015

Glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Nada Šargin ovogodišnja je dobitnica nagrade “Petar Banićević” koju dodeljuje nacionalni teatar...Žiri u sastavu: Željko Hubač, Molina Udovički Fotez i Slavko Milanović doneoje jednoglasnu odluku da nagradi Nadu Šargin za ulogu Ivete Potje u predstavi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Glumica Nada Šargin dobitnica nagrade Petar Banićević

Izvor: Story, 04.Mar.2015

Glumicа Nаrodnog pozorištа u Beogrаdu Nаdа Šаrgin ovogodišnjа je dobitnicа Nаgrаde Petаr Bаnićević koju dodeljuje Nаcionаlni teаtаr...Nada Šargin, foto: Promo..Žiri u sаstаvu Željko Hubаč (v.d. direktorа Drаme Nаrodnog pozorištа) i drаmаturzi Molinа Udovički Fotez...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.