Filozofski teatar i predstava „Marija Stjuart u  Narodnom pozorištu

Izvor: Studio B, 30.Nov.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Filozofski teatar" i predstava „Marija Stjuart" u Narodnom pozorištu

Predstoji nekoliko zanimljivih i uzbudljivih večeri koje priprema Narodno pozorište.

Na Velikoj sceni, u sredu, 2. decembra premijerno će biti izvedena predstava „Marija Stjuart" u režiji Miloša Lolića. Klasično delo nemačkog romantizma „Marija Stjuart" Fridriha Šilera iz 1800. godine, prikazuje sukob dve rođake - škotske kraljice, igra je Sena Đorović i Elizabete od Engleske, u tumačenju Nade Šargin, zbog diskriminacije dve vere - protestantske i katoličke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kao i poslednje dane Marije Stjuart nakon smrtne presude. Milošu Loliću ovo je prva režija u Narodnom pozorištu.

Veče uoči premijere, na sceni Raša Plaović ciklus „Filozofski teatar", u kojem učestvuje i publika, otvoriće italijanski filozof i aktivista Franko Bifo Berardi. Sa početkom u 20. 30 on će održati predavanje koje se oslanje na teme iz njegove knjige „Heroji: Masovno ubistvo i samoubistvo", kao što su odnos kapitalizma i mentalnog zdravlja.

Još jedan događaj najavljen je za utorak. u 18 časova solisti i orkestar Narodnog pozorišta, zajedno sa dečijim horom „Horoslavci" održaće promotivni koncert za decu u TC Ušće, na kojem će posetioci dobiti vaučere sa kojim će moći da ostvare 50 posto popusta za ulaznice za predstave Nacionalnog teatra.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

"Marija Stjuart" - premijera u Narodnom

Izvor: Mondo, 01.Dec.2015, 12:11

Predstava "Marija Stjuart", po tekstu Fridriha Šilera, u režiji Miloša Lolića, biće premijerno izvedena u sredu 2. decembra (19,30) na Velikoj sceni...Foto: Narodno pozorište..U podeli su Sena Đorović (Marija Stjuart), Nada Šargin (Elizabeta), Gojko Baletić (Ejmijes Polit, vitez, Marijin čuvar),...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.