Film Džafara Panahija otvara Slobodnu zonu

Izvor: Blic, 11.Okt.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Džafara Panahija otvara "Slobodnu zonu"

Filmski festival "Slobodna zona" biće otvoren 4. novembra u Beogradu filmom iranskog reditelja +Džafara Panahija "Ovo nije film", a na manifestaciji će biti prikazano više od 30 filmskih ostvarenja, saopštio je danas Kulturni centar Reks.

Iranski reditelj Džafar Panahi višestruko je nagrađivan, a iranske vlasti osudile su ga na šest godina zatvora i 20 godina zabrane režiranja, slobodnog kretanja i medijskog pojavljivanja.

Njegov film, prokrijumčaren iz Irana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na USB stiku sakrivenom u kolaču, predstavlja odgovor reditelja na uslove kućnog pritvora u kome se suočava sa kaznom na koju su ga osudile iranske vlasti, navodi se u najavi festivala.

Kako su najavili organizatori, festival će otvoriti Panahijevo 75-minutno ostvarenje u znak počasti autorima filmova koji su posvećeni ideji slobode i pravde, njihovoj hrabrosti i snažnoj umetničkoj poruci.

Festival "Slobodna zona" promoviše filmove koji tematski preispituju važnije društvene i političke događaje iz celog sveta.

Povezane vesti: Počinje Balkanima Na Festu 75 premijera Otvoren konkurs za Festival ekološkog filma Festival kineskog filma u Kinoteci Filmovi o modi u Kinoteci

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Film Džafara Panahija otvara Slobodnu zonu

Izvor: Beta, 11.Okt.2011

BEOGRAD, 11. oktobra 2011. (Beta) - Filmski festival "Slobodna zona" biće otvoren 4. novembra u Beogradu filmom iranskog reditelja Džafara Panahija "Ovo nije film", a na manifestaciji će biti prikazano više od 30 filmskih ostvarenja, saopštio je u utorak Kulturni centar Reks...Iranski reditelj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.