Eksperiment u osmom izdanju u galeriji Singidunum

Izvor: Studio B, 31.Mar.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksperiment u osmom izdanju u galeriji Singidunum

Odluka Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS koja okuplja modne dizajnere i dizajnere tekstila da jednu godišnju izložbu posveti slobodnoj viziji umetničke kreacije rezultirala je izložbom koja je otvorena u galeriji Singidunum.

Izložba donosi niz maštovitih rešenja u oblasti odeće, obuće i aksesoara.

Izložba se održava 8. put i pored članova TISO učestvuju i slikari, fotografi, kostimografi, dizajneri...

Od pristiglih radova, prihvaćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je 35 predloga od ukupno 27 autora koji su zastupljeni na postavci . U izloženim kreacijama - odevnim predmetima autori su pokazali rezultate istraživanja kako u postupku, materijalu, tako i u kroju i umeću evociranja tradicije.

Evica Penev-Milovanović već dugi niz godina kreira rukavice.Na ovoj izložbi možemo pogeldati par rukavica inspirisanih korsetom:"Naravno, nIje u pitanju pravii korset, već eksperiment u oblasti forme korseta i potreba kroja rukavice.Ova izložba u celini ne predstavlja eksponate iz oblasti visoke mode, ali svakako one ideje, koje mogu poslužiti kao osnova za nove modne linije.U pitanju su modeli i detalji koje možete koristiti u odevanju."

Savremeni modni dizajn pruža beskrajne mogućnosti u Istraživanju forme, materijala i tehnika realizacije, proširujući se i u polje multimedija, kao i drugih vidova kreativne transformacija tekstila. Izložba u kojoj učestvuje niz dizajnera, a koja nosi i specifičan likovni pečat biće otvorena u galeriji Singidunum u Knez Mihailovoj do 04. aprila.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.