Izvor: SEEcult.org, 11.Okt.2011, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Branka Miljkovića

Pola veka od smrti pesnika Branka Miljkovića i 40 godina nagrade koja nosi njegovo ime obeležava se 11. i 12. oktobra u Nišu pesničkom manifestacijom koja će okupiti i petnaestak do sada nagrađenih pesnika, kao i projekciju filma, izložbu o Miljkoviću i uručenje ovogodišnje nagrade za najbolju pesničku knjigu Nikoli Vujčiću. Program “Dana Branka Miljkovića” počinje u Niškom kulturnom centru programom niških pesnika u čast slavnog sunarodnika, uz učešće Marine Vukašinović, Dobrivoja Jevtića, Ivana Cvetanovića, Vladimira Stanimirovića i Mile Vasov.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvadeseti Festival etnološkog filma počinje 17. oktobra

Izvor: Blic, 12.Okt.2011, 22:05

Međunarodni festival etnološkog filma ove godine obeležava dve decenije istrajnosti, a od 17. do 22. oktobra predstavlja zanimljiv program u Etnografskom muzeju, Kulturnom centru „Parobrod“ i na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta. ..Festival organizuje Etnografski muzej...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.