Danas sahrana glumca Petra Kralja

Izvor: Blic, 14.Nov.2011, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas sahrana glumca Petra Kralja

Dramski umetnik Petar Kralj biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Prethodno će biti održana komemoracija na velikoj sceni Ateljeu 212 sa početkom u 11.30 časova, dok je opelo na Novom groblju zakazano za 14 sati.

Jedan od najznačajnijih srpskih glumaca preminuo je 10. novembra u Beogradu posle teške bolesti, u 71. godini. Kralj je rođen 1941. u Zagrebu, diplomirao je na Akademiji za pozorište film, radio i televiziju u Beogradu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 1968. do 1979. bio je član Ateljea 212. Igrao je na scenama mnogih pozorišta, a najviše u Ateljeu 212 i Narodnom pozorištu.

Ostvario je veliki broj uloga, među kojima se izdvajaju Hamlet (Hamlet), Maksim (Maksim Crnojević), Trepljov (Galeb), Kapetan Kaka (Buzdovan), Strindberg (Noć tribada), Astrov i Ujka Vanja (Ujka Vanja), Hadžislavković (Kosančićev venac 7), Henrik Henfgen (Mefisto), Lefevr (Madam San Žen), Ivan (Metastabilni Graal), Đorđe (Sveti Georgije ubiva aždahu), David Štrbac (Jazavac pred sudom) i druge.

Igrao je u filmovima "Roj", "Hajka", "Poseban tretman", "Sok od šljiva", "O pokojniku sve najlepše", "Una", "Kako sam sistematski uništavan od idiota", "Dogodilo se na današnji dan", "Oktoberfest", "Boj na Kosovu", "Početni udarac", "Underground", "Tri letnja dana", "Mali svet", "Sinovci"...

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ponedeljak sahrana Petra Kralja

Izvor: Beta, 14.Nov.2011

BEOGRAD, 14. novembra 2011. (Beta) - Pozorišni i filmski glumac Petar Kralj biće sahranjen u ponedeljak u 14.30 u Aleji zaslužnih gradjana na Novom groblju u Beogradu, saopštilo je pozorište Atelje 212...Komemoracija Petru Kralju biće održana u 11.30 na Velikoj sceni Ateljea 212, a opelo na...

Nastavak na Beta...

Danas sahrana glumca Petra Kralja

Izvor: medio.rs, 14.Nov.2011

Dramski umetnik Petar Kralj biće sahranjen danas. Jedan od najznačajnijih srpskih glumaca preminuo je 10. novembra u Beogradu posle teške bolesti, u 71. godini.

Nastavak na medio.rs...

Danas sahrana glumca PETRA KRALJA

Izvor: Komp. Biblioteka, 14.Nov.2011

Dramski umetnik Petar Kralj biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Prethodno će biti održana komemoracija na velikoj sceni Ateljeu 212 sa početkom u 11.30 časova, dok je opelo na Novom groblju zakazano za 14 sati.

Nastavak na Komp. Biblioteka...

Oproštaj od Petra Kralja

Izvor: Beta, 14.Nov.2011

BEOGRAD, 14. novembra 2011. (Beta) - Komemoracija povodom smrti pozorišnog i filmskog glumca Petra Kralja održana je u ponedeljak u Ateljeu 212 u Beogradu, gde su se od glumca oprostile kolege i brojni poštovaoci...Od jednog od najznačajnijih srpskih glumaca, na Velikoj sceni Ateljea 212 oprostio...

Nastavak na Beta...

Ostao je tvrdoglav u sebi ni na Nebu ni na Zemlji

Izvor: Danas, 14.Nov.2011

Komemoracija povodom smrti Petra Kralja, glumca koji je u karijeri ostvario više od 200 uloga, a na pozorišnim daskama briljirao više od 3.000 puta, održana je juče u Velikoj sali Ateljea 212, pozorišta u kojem je ovaj umetnik najviše igrao.

Nastavak na Danas...

Sahranjen Petar Kralj

Izvor: BanjalukaLive.com, 15.Nov.2011, 01:36

Velikan srpskog glumišta Petar Kralj sahranjen je danas u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu u prisustvu velikog broja poštovalaca njegovog rada. Sala Ateljea 212 bila je prepuna poštovalaca i kolege čuvenog glumca. Komemoracija u prisustvu članova porodice je počela setnom melodijom u...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.