Beogradski susreti u Pariskoj

Izvor: Studio B, 02.Sep.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beogradski susreti" u Pariskoj

Centar za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA Fakulteta likovnih umetnosti osmi put, organizuje Međunarodnu grafičku radionicu "Beogradski susreti" koja će biti održana od 1. do 10. septembra u radionicama Centra za grafiku u Pariskoj ulici.

Pored šest umetnika iz Srbije (Milica Crnobrnja Vukadinović, Ksenija Pantelić, Mina Piščević, Tadija Janičić, Milan Antić i Dušan Vrga)na radionici i izložbi učestvuje četiri umetnika iz Austrije (Peter Phobia, Olivier >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Hölzl, Boicut i Andreas Nader) i četiri umetnika iz Nemačke (Philipp Hennevogl, Gabriela Jolowicz, Christian Bär i Ellen Möckel). 

Četrnaest umetnika, formiranih i školovanih u sasvim drugačijim socijalno-kulturnim sredinama, povezaće i priča naručena od mladog beogradskig autora Jordana Cvetanovića pod naslovom S9.

Odabrani umetnici svojim radovima pružaju uvid u savremene tendencije na internacionalnoj umetničkoj sceni, nove rukopise, poetike i tehničko - tehnološke pristupe. Radionicu će pratiti predavanja i demonstracije novih grafičkih materijala, kao i organizovano javno vođenje zainteresovane publike (upoznavanje publike sa učesnicima radionice i njihovim načinom izvođenja grafika).

Beogradskoj publici umetnici, učesnici Radionice, predstaviće se grupnom izložbom čije je otvranje zakazano za četvrtak 3. septembar. 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Izložba učesnika grafičke radionice "Beogradski susreti"

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 07:00

Osma Međunarodna grafička radionica "Beogradski susreti" počela je 1. i biće održana do 10. septembra u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja Akademija Fakulteta likovnih umetnosti. Publici se učesnici desetodnevne radionice predstavljaju grupnom izložbom koja će večeras u 20 sati biti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.