Bakraču nagrada Milutin Uskoković za najbolju pripovetku

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakraču nagrada "Milutin Uskoković" za najbolju pripovetku

Narodna biblioteka iz Užica večeras će uručiti nagrade 22. konkursa “Milutin Uskoković” za najbolju savremenu pripovetku na srpskom jeziku u 2014. Pobednik konkursa je Momčilo Bakrač iz Vrbasa sa pripovetkom "Preslikavanje"

Druga nagrada ide u ruke Beograđaninu Milošu Jovoviću za priču "Martina deca", dok je "Svetac Beisfjordski" Aleksandra M. Arsenijevića iz Beograda zaslužio treće mesto na postolju "Uskokovićevih" laureata.

Na konkurs su pristigle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 42 pripovetke, dela 28 autora, a o pobednicima je odlučivao žiri u sastavu: dr Ljiljana Kostić, dr Slavko Petaković i Časlav Đorđević.

U časopisu “Međaj” koji publikuje Biblioteka biće objavljene pripovetke koje nisu osvojile nijednu od nagrada: “Plava Kiša” (Maša Prihotko, Pančevo), “Svetilište na proplanku” (Životije Popović, Skorica), “Varošani” (Tihomir Stevanović, Mladenovac), “Fredijevi klikeri” (Mirjana Likica Milošević, Kragujevac), “Obećali ste nam da ćete da dođete” (Vladimir Bulatović, Beograd), “Crtice o pamćenju" (Slaviša Obradović, Prijedor) “Sedmi orao” i “Zmaj od Krajine” (Dušica Milanović, Beograd).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.