Aleksandar Denić po drugi put najbolji scenograf u Nemačkoj

Izvor: Studio B, 01.Sep.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Denić po drugi put najbolji scenograf u Nemačkoj

U ovogodissnjoj anketi stručnog časopisa "Teater hojte", u kojoj je 42 kritičara glasalo za favorite u svim kategorijama pozorišnog stvaralaštva, Aleksandar Denić iz Beograda je drugi put zaredom proglašen scenografom godine.

Denić je ovo priznanje dobio za scenografiju predstave "Baal" u režiji Franka Kastorfa u minhenskom Rezidencteatru. 

U protekloj pozorišnoj sezoni oko ove predstave podigla se velika prašina, budući da je predstava, posle iscrpnog sudskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << procesa, zabranjena na insistiranje Brehtovih naslednika.

Poslednje izvodjenje predstave "Baal" održano je u okviru prestižnog nemačkog pozorišnog festivala Teatertrefen.

Aleksandar Denić ove godine titulu scenografa godine deli sa Katrin Notrodt i Dušanom Davidom Parizekom koji su u anketi osvojili jednak broj glasova.

Denić je titulu ovog prestižnog priznanja prošle godine poneo za scenografiju predstave "Putovanje nakraj noći" u režiji Franka Kastorfa, takodje u Rezidencteatru.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.