Velika Britanija pritiska Prištinu

Izvor: Blic, 28.Jul.2015, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija pritiska Prištinu

Posle Nemačke i Velika Britanija je lupila packe kosovskim političarima, zahtevajući od njih napredak u dijalogu sa Beogradom.

Kako „Blic“ saznaje iz diplomatskih izvora, upravo takvu poruku je kosovskom premijeru Isi Mustafi i predsednici Atifeti Jahjagi prenela baronesa Džojs Enelej, specijalna savetnica britanskog premijera Dejvida Kamerona.

- Kameronova savetnica je prošle nedelje u Prištini jasno rekla Jahjagi i Mustafi da moraju biti kooperativniji u dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s Beogradom. To, jednostavno, mora da se desi. S druge strane, Britanci su zadovoljni ponašanjem Beograda u dijalogu s Prištinom - navode diplomatski izvori „Blica“.

Iste nedelje kada je baronesa Enelaj posetila Kosovo, srpskom premijeru Aleksandru Vučiću stiglo je pismo lično od njenog šefa. Kameron je hvalio Vučićevo liderstvo i pozdravio njegove napore da unapredi odnose na Zapadnom Balkanu, ističući doprinos u dijalogu s Prištinom.

Upravo su nastavak dijaloga, kompromis s Beogradom i formiranje specijalnog suda za zločine OVK tri uslova čije je ispunjenje od Prištine tražila i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Velika Britanija pritiska Prištinu

Izvor: B92, 28.Jul.2015

Posle Nemačke i Velika Britanija je lupila packe kosovskim političarima, zahtevajući od njih napredak u dijalogu sa Beogradom, piše "Blic"...Kako list saznaje iz diplomatskih izvora, upravo takvu poruku je kosovskom premijeru Isi Mustafi i predsednici Atifeti Jahjagi prenela baronesa Džojs Enelej,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.