Stanovi socijalno ugroženim porodicama u Prilužju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2015, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovi socijalno ugroženim porodicama u Prilužju

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je u Prilužju uručio ključeve za 12 stanova u zgradi koja je izgrađena sredstvima Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vrednost izgrađene zgrade iznosi blizu 18 miliona dinara, a stanove površine oko 40 kvadratnih metara dobile su mlade socijalno ugrožene porodice.

Mislim da ponos i hrabrost sa kojom Srbi u Prilužju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i susednim enklavama opstaju govore o tome da svi pokušaji rasrbljavanja Kosova i Metohije neće preživeti probu vremena, da će srpski narod na ovom prostoru opstati i ostati kao svoj na svome, poručio je Đurić.

"Srbi na Kosovu i Metohiji okupljeni su, ne samo ljubavlju prema svojoj zemlji nego su sabrani i kao baštinici naše prošlosti, tradicije koja seže iz vremena naše srednjevekovne državnosti, dakle Srbi su autohton narod na području KiM koji ima pravo da ovde živi u miru, kao svi drugi da ostvaruje svoje pravo na slobodu, život i rad", rekao je on.

Država Srbija biće sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, istakao je Đurić i naglasio da mu je posebno drago što jako puno male dece ima danas u Prilužju gde postoji pozitivan prirodni priraštaj, baš kao i u mnogim enklavama na KiM.

"Iskra nade koja postoji kod našeg naroda na KiM svedovčanstvo je naše žilavosti, ali i zalog za to da možemo verovati da, ako budemo radili ako se budemo trudili, da možemo ovde da opstanemo", istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Naš narod ovde baš kao i u svim drugim krajevima okuplja svest o prošlosti, naše ljude ovde okuplja i kruna Nemanjića, a siguran sam da ih okuplja i vera u budućnost i siguran sam da ćemo nastaviti sa ovim radom da tu veru pretvaramo u mogućnost da se živi bolje", rekao je Đurić.

Kancelarija će nastaviti da sprovodi ovakve projekte, neki su u toku a neki su već završeni, zaključio je Đurić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Raseljeni Srbi na liturgiji u Vučitrnu

Izvor: Akter, 02.Avg.2015

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije služo je danas litirgiju ppvodom praznika Svetog Ilije u istoimenom obnovljenom srpskom pravoslavnom hramu u Vučitrnu na Kosovu..Služenju litirgije prisustvovalo je vise od dvesta raseljenih Srba iz Vučitrna, zatim direktor Kancelarije za...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.