Sklanjanje Parka mira po dogovoru

Izvor: B92, 27.Apr.2015, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sklanjanje Parka mira po dogovoru"

„Park mira“ na mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici može biti uklonjen samo ako se dogovore gradonačelnici severnog i južnog dela grada, navodi Marko Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je novinarima u Kosovskoj Mitrovici rekao da "Park mira" postoji po sporazumu koji je postignut avgusta prošle godine i da on može da bude uklonjen jedino onog trenutka kada bi gradonačelnici severne i južne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mitrovice oko toga postigli saglasnost.

On je podsetio da je "Park mira" izgrađen i da se sa početkom radova na izgradnji Trga cara Lazara u Mitrovici krenulo nakon uklanjanja betonske barikade u tom gradu a da je avgusta prošle godine postignut dogovor tzv. "Žbogarov plan u tri tačke".

"Prva tacka tog plana je status kvo na mostu, znači ništa se ne menja na mostu i neposredno oko njega, mi smo to tada prihvatili da se ne bi dovelo u pitanje postojanje 'Parka mira'. Onog momenta kada gradonačelnici postignu neku vrstu dogovora o tome kako će izgledati trajno rešenje za most u Kosovskoj Mitrovici, verovatno će biti rešavano i to pitanje", rekao je Đurić.

On je dodao da ono oko čega nema dileme i na čemu opština intezivno radi, je uređenje centralne gradske ulice u Kosovskoj Mitrovici, ulice Kralja Petra Prvog.

"Kao što smo najavili tada, prošlog leta, mislim da možemo očekivati prve korake vezane za izgradnju pešačke zone na osnovu odluke Skupštine opštine", kazao je đurić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ðurić: Park mira ostaje dok gradonačelnici ne odluče

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Apr.2015

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da "Park mira" koji se nalazi na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici može da bude uklonjen jedino ako se o tome dogovore gradonačelnici severnog i južnog dela ovog grada...Ðurić je novinarima u Kosovskoj Mitrovici rekao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.