Priznanje Kosova se nikada neće desiti

Izvor: Beta, 29.Mar.2015, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje Kosova se nikada neće desiti

BEOGRAD, 29. marta 2015. (Beta) - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da se albanskim političarima, umesto normalizacije odnosa dva naroda i stvaranja Zajednice srpskih opština "stalno prividja priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije", ali da se to nikada neće desiti.

"Albanskim političarima se umesto normalizacije odnosa Srba i Albanaca i stvaranja Zajednice srpskih opština (ZSO), >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << na koje su se pismeno obavezali u Briselu, stalno prividja priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije, za koje i čobani u najudaljenijim selima na Kosovu znaju da se nikada neće desiti", rekao je Djurić agenciji Beta.

Kosovski ministar evrointegracija Bekim Čolaku ranije je izjavio da se srpsko priznanje nezavisnosti Kosova podrazumeva, da to jasno pokazuju dogovori postignuti u Briselu i da Beograd zna da ZSO neće imati izvršna ovlašćenja.

Djurić je dodao da se Čolaku "pravi da ne zna" da Srbija neće priznati Kosovo.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.