Prištinski mediji: Mekši stav Rame o Kosovu

Izvor: B92, 27.Maj.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prištinski mediji: Mekši stav Rame o Kosovu

Pojedini prištinski mediji primećuju da je stav albanskog premijera Edija Rame o Kosovu "mekši" nego što je bio prilikom njegove posete Beogradu.

Pisani i elektronski mediji prenose Vučićevu izjavu da je "Kosovo sastavni deo Srbije" i da Srbija i Albanija o tome imaju različita viđenja, ali da to ne znači da ne mogu da sarađuju.

Javni servis RTK je preneo da je srpski premijer i danas zadržao identičan stav da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo sastavni deo Srbije.

Kosovski zvaničnici nisu komentarisali današnju posetu Vučića Tirani.

Politicki analitičar iz Prištine Fatmir Šeholi rekao je za Tanjug da poseta premijera Vučića Albaniji "dokazuje da srpsko - albanski odnosi ulaze u fazu relaksacije i kreiranja novih, progresivnih odnosa koji će doprineti stabilizicaciji i razvoju celokupnog regiona".

Šeholi je ocenio da Vučić pokazuje da ima volju i da želi da promoviše novu politiku u odnosu na Albaniju i Albance.

Takođe, prištinski mediji prenose i da posetu Vučića prate izuzetne mere bezbednosti u Tirani.

Međutim, ova poseta je u medijima ostala u senci presude Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici članovima takozvane "Dreničke grupe" za zločine počinjene tokom sukoba na Kosovu 1998. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.