Lideri najvećih kosovskih partija potvrdili dolazak na sastanak kod Jahjage

Izvor: Blic, 06.Feb.2016, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri najvećih kosovskih partija potvrdili dolazak na sastanak kod Jahjage

Predstavnici Demokratskog saveza Kosova, Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova najavili su danas da će se odazvati pozivu na sastanak predsednice Atifete Jahjage, na kojem će biti reči o pronalaženju rešenja za blokadu rada kosovskog parlamenta.

Jahjaga je poziv uputila u petak, a do sada su prisustvo potvrdili Isa Mustafa (DSK), Hašim Tači (DPK) i Ramuš Haradinaj (AZBK).

Predstavnici pokreta Samoopredeljenje i Incijative za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo izjasnili su se protiv sastanka, a kao jedini razlog eventualnog učešća naveli su mogućnost da se na sastanku razgovara o zakazivanju prevremenih parlamentarnih izbora.

Tači i Mustafa potvrdili su dolazak posle sastanka sa predstavnicima organizacija veterana bivše OVK, dok je u ime AZBK Ramuša Haradinaja učešće potvrdio portparol Muharem Nitaj.

Nitaj je izjavio da je lider AZBK odlučio da zajedno sa ostalim opozicionim liderima ili samostalno učestvuje na sastanku koji je za ponedeljak zakazala Jahjaga.

Poziv Jahjage juče su pozdravili šef kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar i ambasador SAD na Kosovu Greg Delavije, koji će, kako javljaju prištinski mediji, biti i posmatrači.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mustafa i Tači prihvatili poziv Jahjage

Izvor: RTS, 07.Feb.2016, 09:55

Zvaničnici Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa i Demokratske partije Kosova Hašim Tači prihvatili su poziv predsednice Atifete Jahjage da dijalogom reše političke nesuglasice i pronađu rešenje političke krize, prenose prištinski mediji. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.