Kurti: Imam podršku važnih ambasada da formiram vladu

Izvor: Blic, 26.Jul.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Imam podršku važnih ambasada da formiram vladu

Kandidat desnog pokreta Samoopredeljenje za premijera, Aljbin Kurti, izjavio je da ima podršku "važnih ambasadora" u Prištinu za formiranje nove kosovske vlade, ne navodeći, međutim, o kojim ambasadorima kojih zemalja je reč.

Kurti je za prištinski Zeri rekao da predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači ne sme da koristi svoju poziciju da se “poigrava” sa voljom naroda i međunarodnih prijatelja Kosova.

Ako koalicija okupljena oko Tačijeve Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partije Kosova ne uspe da formira vladu, kosovski predsednik treba da pruži šansu Samoopredeljenju, smatra Kurti.

Prema rečima Kurtija, na poslednjim izborima narod je jasno izrazio želju da na vlasti bude Samoopredeljenje, a podršku pokretu pružaju i važne ambasade u Prištini.

- U suprotnom, Kosovo je u opasnosti od vlasti Demokratske partije Kosova, koja će zavisiti od Srpske liste, odnosno Beograda - rekao je Kurti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.