Hofer:Kosovo je Srbija,Dejton potvrđuje RS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2016, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hofer:Kosovo je Srbija,Dejton potvrđuje RS

Kosovo i Metohija je deo Srbije izjavio je potpredsednik desničarske Slobodarske partije Austrije Norbert Hofer, koji je izgubio predsedničke izbore u drugom krugu od nezavisnog kandidata Aleksandra van der Belena, i dodaje da Dejtonski sporazum potvrđuje legitimitet i legalnost postojanja Republike Srpske

Hofer je u intervjuu za beogradski Kurir podseća da je on poznat po tome da javno govori protiv primanja Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u međunarodne organizacije.

"Jednostrani potezi u kontekstu statusa srpske pokrajine otežavaju proces pomirenja i uspostavljanja istinskog dijaloga, i time sprečavaju miran i prosperitetan život svih građana na Kosovu i Metohiji", navodi Hofer.

U vezi sa stavom koji ima prema Republici Srpskoj i Srbima u BiH, Hofer kaže da je "Dejtonski sporazum važeći međunarodni sporazum, koji potvrđuje legitimitet i legalnost postojanja Republike Srpske".

"Svi pokušaji određenih političkih činilaca u Evropi i van nje da se ovaj status promeni ili BiH još više centralizuje, i to mimo volje naroda Republike Srpske, naša stranka je uvek osuđivala. Iz tih razloga smo uvek podržavali napore rukovodstva RS, na prvom mestu predsednika Dodika, u vođenju samostalne politike, koja Srbima i svim drugim građanima RS obezbeđuje mir i stabilnost", naglašava Hofer.

U odgovoru na pitanje da li EU treba da Rusiji ukine sankcije, on navodi da su one "u svakom slučaju donele više štete nego željenog efekta".

"Austrija je kao mala i izvozno orijentisana država pretrpela velike gubitke. Ekonomske sankcije su prevaziđen metod političkog pritiska jedne konfliktne strane naspram druge, dok posledice uvek trpe oni segmenti društva koji su najmanje krivi, kao što su građani ili manji i srednji privrednici. Iz tih razloga smatram da sankcije treba ukinuti i rešenje krize u Ukrajini tražiti putem dijaloga", kaže potpredsednik Slobodarske partije Austrije za Kurir".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.