Hodžaj: Dijalog s Beogradom će biti nastavljen čim Vlada bude formirana

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Dijalog s Beogradom će biti nastavljen čim Vlada bude formirana

Želimo da Kosovo učestvuje u svim sportskim aktivnostima, jer je to jako važno za građane naše zemlje, rekao je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj povodom uslovnog prijema Kosova u MOK.

- Osim kandidatire za Olimpijski komitet, u narednom periodu apliciraćemo i za razne regionalne i evropske organizacije, i sportske i kulturne, ekonomske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizacije za ljudska prava... Idemo korak po korak - kazao je Hodžaj koji danas učestvuje na regionalnom ministarskoj konferenciji u Beogradu..

On očekuje da će za dve-tri nedelje Kosovo imati novu vladu, a na pitanje da li će on možda biti premijer, Hodžaj je rekao da je to najbolji posao ako si u Vladi.

- Ne verujem da nam trebaju novi izbori na Kosovu. Jahjaga ima razgovore sa strankama i nadam se da ćemo uskoro imati stabilnu vladu. Vrlo smo zainteresovani za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Čim Vlada bude formirana, dijalog ce biti nastavljen - kazao je Hodžaj.

On je naveo da je danas u Beogradu prvi put posle 25 godina.

- Ovaj skup pokazuje da su odnosi naše dve zemlje u procesu normalizacije i da bi trebalo da nastavimo dijalog.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.