Golijanin pao zbog Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golijanin pao zbog "Kosova"

Nenad Golijanin nije više predsednik Odbojkaškog saveza Srbije. Posle sramnog uzdržanog glasa za takozvano Kosovo u Buenos Ajresu na kongresu FIVB, prvog čoveka naše odbojke razrešili su dužnosti članovi Skupštine.

Od 47 prisutnih delegata za smenu Golijanina glasalo je 43. Tročlana komisija u sastavu: Vladimir Grbić, Bogdan Mamuzić i Petar Bogunović >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će u naredna dva meseca da zakaže novu Skupštinu na kojoj će da bude izabran novi predsednik.

- Rekao sam na kongresu da mi Srbi nikada nećemo priznati Kosovo, ali sam odluku da budem uzdržan doneo sam. Nisam prekršio odluku Saveza. Prošlo je nekoliko dana i krenula je lavina koju je bilo teško zaustaviti.Populizam nam nije ništa doneo jer je kratkovid i ne vidi gde ovaj sport treba da ide. Bilo bi strašno licemerno da sam glasao protiv, a onda u Bugarsku poslao našu decu na takmičenje sa decom sa Kosova. Istovremeno od Vlade Srbije sam dobio mandat sa potpisom premijera Vučića da upravljam Zavodom za sport - rekao je Golijanin.

Na Skupštini je došlo i do incidenta kada je Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, upao i održao govor kojim je pozvao Golijanina da ode.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.