Zojin zakon januara ponovo u Skupštini

Izvor: juGmedia, 19.Dec.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zojin zakon januara ponovo u Skupštini

NIŠ – Poslanici nisu ove nedelje glasali za stavljanje Zojinog zakona na dnevni red, ali poslanik Dušan Milisavljević kaže da će već početkom januara ponovo predložiti usvajanje ovog zakona.

Reč je o zakonu koji bi obavezao državu da obezbedi lečenje dece obolele od retkih bolesti.

Donošenje Zojinog zakona iniciralo je Udruženje roditelja čija su deca obolela od retkih bolesti i roditelji osmogodišnje Zoje Mirosavljević, koja je preminula od Batenove bolesti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u avgustu 2013. godine. Zvaničnu inicijativu Skupštini Srbije podneo je dr Milisavljević.

Na žalost od 250 poslanika u republičkom parlamentu za stavljanje zakona na dnevni red glasalo je samo njih 25. Ni jedan poslanik nije glaso protiv, ali 157 poslanika nije uopšte glasalo.

Doktor Milisavljević kaže da prema poslovniku Skupštine Srbije ima pravo da pre početka svakog zasedanja predloži dopunu i izmenu dnevnog reda, ali da je razočaran postupkom poslanika vladajuće koalicije.

„Voleo bih da živim u Srbiji gde će naredno poslanici razmišljati svojom glavom i biti pravi predstavnici građana, a ne samo sluge svojih stranaka“, izjavio je dr Milisavljević.

Za sada je nejasno zbog čega su poslanici SNS-a, SPS-a, JS-a, NS-a i SDPS-a Rasima Ljajića ignorisali usvajanje Zojinog zakona.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.