Žandarmima u Kopnenoj zoni zbog pacova preti epidemija

Izvor: juGmedia, 27.Sep.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmima u Kopnenoj zoni zbog pacova preti epidemija

BUJANOVAC – Policijski sindikat Srbije (PSS) upozorio je danas na katastrofalno stanje baza Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti (KZB) i uslove u kojima žive i rade pripadnici policije na terenu.

N1 prenosi fotografije koje je medijima poslao policijski sindikat na kojima se vide uginuli pacovi na podu prostorije za smeštaj hrane, pancirni prsluci u lošem stanju i improvizovani i oronuli smeštajni objekti, za koje se navodi da predstavljaju bazu Žandarmerije na Breznici, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kod Bujanovca.

PSS traži od MUP-a Srbije da se reši problem smeštaja policajaca, jer zbog najezde pacova preti epidemija na položajima oko Kosmeta„, navodi se u saopštenju sindikata.

Sindikalci ističu da je strašno da u 21. veku srpski policajci „spavaju sa pacovima“ i naveo da žandarmi koji čuvaju KZB borave u „nečovečanskim uslovima“.

Da li hoćemo da nam se ponovi situacija iz 2006. godine kada se 26 žandarma razbolelo od mišije groznice, a dvojica su jedva ostali živi. Slična je situacija na svim položajima po KZB, gde žandarmi i redovna policija štite administrativnu liniju od upada terorista i ispomažu u problemu sa migrantima„, dodaje se u saopštenju.

Sindikat navodi i da je hrana redovnoj policiji na zadacima katastrofalna, a da se uprkos obećanjima ništa nije promenilo. PSS je saopštio da je oprema policajaca neodgovarajuća i da poseduju pancirne prsluke proizvedene 2008. godine, sa rokom trajanja pet godina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da u skladu sa realnim finansijskim mogućnostima kontinuirano radi na poboljšanju uslova rada svih policijskih službenika.

Odgovor MUP-a pročitajte na sajtu N1 televizije.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nisu pacovi jedini problem: Žandarmi na borbenom dežurstvu ostaju bez hrane

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2016

Posle priče o katastrofalnim uslovima u Kopnenoj zoni bezbednosti, u bazama u kojima borave policajci i žandarmi, Reprezentativnom Policijskom sindikatu Srbije obratile su se i kolege iz Žandarmerije, koji se nalaze u bazi Tabalije u Kopnenoj zoni bezbednosti prema Kosovu. Kako je navedeno, oni imaju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.