ZA DESETAK DANA NOVO LICE ARHIVA

Izvor: JUGpress.com, 07.Apr.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA DESETAK DANA NOVO LICE ARHIVA

LESKOVAC

Prva faza adaptacija zgrade Istorijskog arhiva, u ulici Rade Svilara, započeta je pre godinu dana, i to je bilo prvo veće ulaganje u ovoj objekat od njegovog osnivanja.

U okviru druge faze nastavljena je sanacija arhiva. U planu je da se zameni stolarija, rekonstuiše fasada, zemene oluci i uredi dvorište. Radovi, koje izvodi firma „Građevinar“, bi trebalo da budu završeni za desetak dana. Za ove radove iz gradske kase izdvojeno je milion dinara, dok je arhiv >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uložio 300.000 dinara.

“Podsetiću vas da smo prošle godine, u okviru prve faze, sanirali vlagu u depoima, zemenili dotrajalu krovnu konstrukciju, deo stolarije, obavili rekostrukciju fasade, u šta je uloženo milion i 800 hiljada dinara. U Istorisjkom arhivu sada imamo 1.800 dužnih metara građe raspoređene u 482 fonda i zbirki. Deo u Staroj zubnoj poliklinici, koji sadrži oko 300 metara građe, u potpunosti je popunjen. S obzirom na to da u arhiv stalno dolazi novi materijal, potrebno je značajno proširiti kapacitete ove ustanove, i zbog toga radimo na sređivanju kompletnog Istorijskog arhiva. Na ovaj način želimo da pokažemo da brinemo o zaštiti arhivske građe, jer smo svesni koliki značaj ona ima ne samo za istoriju našeg grada, nego i istoriju čitavog Jablaničkog okruga, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao početak radova na uređenju zgrade Istorijskog arhiva.

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.