Vladica Tošić ponovo član Izvršnog komiteta AEBR-a

Izvor: juGmedia, 27.Sep.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladica Tošić ponovo član Izvršnog komiteta AEBR-a

PIROT – Na poziv Evroregiona “Nisa“  koji slavi 25. godina postojanja, Skupština i godišnja konferencija Asocijacije Evropskih pograničnih regiona (AEBR-a), održana je u tri države, partnera ove evroregije, od 22. do 24. septembra  u Gorlicu u Nemačkoj,  Liberecu u Češkoj i Boleslavecu u  Poljskoj.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Evroregiona “Nišava“ Vladica Tošić, kopredsednik, Vidojko Panajotović, koordinator i Milan Popović, član Upravnog odbora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Evroregion “Nišava“ ponovo je dobio priznanje, poverenje i podršku članova AEBR-a za svoj dosadašnji rad na promociji i implementaciji politika, programa i projekta prekogranične saradnje. Na godišnjoj Skupštini AEBR-a u Gorlicu, Vladica Tošić, kopredsednik Evroregiona Nišava reizabran je za člana Izvršnog komiteta AEBR-a za 2017-2018. godinu.

Evroregion “Nišava“ je mlad evroregion i njegovi kapaciteti su same opštine članice i partnerske organizacije. Evroregion predstavlja platformu za komunikaciju, jačanje saradnje i uspostavljanje partnerstava između opština Srbije i Bugarske. Evoregion “Nišava“ otvara mogućnost opštinama za razmenu informacija, iskustava, primera dobre prakse, izradu i implementaciju zajedničkih aktivnosti i projekata, kao i rešavanje zajedničkih problema. Evroregion “Nišava“ je prepoznat od strane AEBR-a kao lider u ovom delu Evrope, koji treba da podstakne i oživi evroregione i prekogranične strukture saradnje, saopštava Medija tim Evroregiona “Nišava“.

Na Godišnjoj skupštini u Gorlicu u Nemačkoj, usvojen je izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2015. godinu. Izabran je predsednik i potpredsednici AEBR-a, počasni članovi i članovi Izvršnog komiteta za 2017-2018. godinu. Glasalo se i za članove Savetodavnog komiteta. Usvojen je plan aktivnoti sa finansijskim planom za narednu godinu.

Tema ovogodišnje konferencije AEBR-a, koja je održana u Liberecu u Republici Češkoj, bila je Sigurna budućnost bez granica. Konferencija je imala dva okrugla stola: Uloga i značaj prekogranične saradnje i buduće evropske kohezione i regionalne politike i granične prepreke.

Opštine članice evroregiona “Nišava“ su:  Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica i Bela Palanka iz Srbije, a iz Bugarske: Svoge, Kostinbrod, Božurište, Slivnica, Dragoman i Godeč.

Zoran Panić

FOTO: Medija tima Evroregiona “Nišava“

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.