Izvor: BujanovackiGlas.info, 22.Avg.2017, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za „Škembijadu“ se do sada prijavilo 30 takmičara

Osvajačima prva tri mesta u obe kategorije, o čemu će odlučivati stručni žiri, biće dodeljene robne nagradeBUJANOVAC, KRŠEVICA, 22. avgust 2017. – Za učešće na desetoj „Škembijadi“, koja će biti održana 2. i 3. septembra 2017. godine na platou pored arheološkog nalazišta Kale u selu Krševica, do sada se prijavilo trideset takmičara u pripremanju jela od škembića.
Ovo je “Bujanovačkim” saopštio Stanko Ikić, stručni saradnik u Turističkoj organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << Bujanovac, koja je, sa Udruženjem za očuvanje tradicije sela “Škembijada” Kele-Krševica, suorganizator ove tradicionalne kulinarsko-turističke manifestacije, čiji je pokrovitelj bujanovačka opština.
– Prijavljivanje majstora u pripremanju specijaliteta od škembića i škembe čorbe je u toku.
Osvajačima prva tri mesta u obe kategorije, o čemu će odlučivati stručni žiri, biće dodeljene robne nagrade.

Osim takmičarskog dela, koje će početi 3. septembra u 10 časova, manifestacija će imati i muzičko-zabavne, kao i promotivne sadržaje-kaže Ikić.
Prvog dana „Škembijade“, 2. septembra u večernjim časovima predviđen je muzički program, a drugog, pored muzičkog, tokom celog trajanja manifestacije, Turistička organizacija Bujanovac, imaće promociju turističkih sadržaja bujanovačke opštine – kaže Ikić.
Između ostalih, u programu će učestvovati Đorđe Cakić Džomba, kulturno umetnička društva iz Kumanova, Skoplja i Vranjske Banje i pevač Nemanja Angelović iz Trgovišta.
– Ovim putem pozivamo sve zainteresovane posetioce i ljubitelje starih, tradicionalnih, skoro zaboravljenih jela da posete „Škembijadu“, da dođu i uživaju u celokupnom programu – poručuje Ikić.
Organizatori, prema prošlogodišnjoj poseti procenjuju, da će ovogodišnju „Škembijadu“ posetiti preko 1.500 gostiju.
A kako je bilo na prošloj Škembijadi, vidite ovde
Čiko pobednik Škembijade

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.