Spomenik srpskim žrtvama Haškog tribunala u Novom Sadu

Izvor: KMnovine.com, 04.Maj.2016, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik srpskim žrtvama Haškog tribunala u Novom Sadu

Udruženje građana Pokret iz Novog Sada odlučilo je da na Detelinari, 19. avgusta, na Preobraženje Gospodnje, podignu spomenik Srpskim žrtvama od strane međunarodne zajednice.



   
Detelinara / Foto: Vikimapia      

Jedini greh im je bio to što su odbili da se povinuju planu međunarodnih moćnika i što su branili srpsko dostojanstvo - hapšeni su, ilegalno prebacivani preko granice, potvrdgnuti >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << torturama, pa na kraju i pod sumnjivim okolnostima umirali u ćelijama haškom kazamata, dok su se Naser Orić, Gotovina ili Tači šepurili kao "heroji" i zauzimali fotelje.

Spisak srpskih žrtava od međunarodne zajednice, ne završava se samo na stradalima u haškim ćelijama, pre presude, već se na toj "crnoj listi" nalaze i civilne žrtve NATO bombardovanja, mladići izginuli u kopnenoj ofanzivi OVK i NATO trupa, banjalučke bebe...

Zbog svega ovog, udruženje građana Pokret iz Novog Sada odlučilo je da na Detelinari, 19. avgusta, na Preobraženje Gospodnje, podignu spomenik Srpskim žrtvama od strane međunarodne zajednice.


Na spomeniku će biti uklesan natpis:
"Onima koji nisu ljubili lance.
Mala je cena koju su platili za vrednost koju su sačuvali"

Sredstva za podizanje spomenika skupljaće se na donatorskim večerima, tribinama, ali i uplatama.


Račun za pomoć akciji u Srbiji je:
340 - 3210611078, Erste banka (Erste Bank), a informacije za uplate iz inostranstva mogu se naći na blogu spomeniksrbima.blog.com

Tomislav Lovreković,
predsednik UG Pokret
064 466 23 97


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2016 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.