Izvor: BujanovackiGlas.info, 29.Jan.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspust do 13. februara

BUJANOVAC, 29.januar 2017. – Učenici Osnovnih škola “Bora Stanković” u Kleniku, “Vuk Stefanović Karadžić” u Levosoju i “Branko Radičević” u Bujanovcu, u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku, već se nalaze na drugom delu zimskog raspusta.

U kleničkoj i levosojskoj školi, prethodne dve subote nadoknađeni su časovi, koji odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nisu realizovani 9. i 10. januara 2017. godine, zbog vremenskih neprilika i >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << njihovih posledica.

Zahvaljujući već odrađenim nastavnim danima u ovim vaspitno-obrazovnim ustanovama neće biti skraćenja zimskih ferija, pa će đaci ponovo sesti u klupe 13. februara. Tako će biti i u OŠ “B.Radičević”, s tim što će nadoknada biti realizovana u drugom polugodištu.

– Planirali smo da zbog lošeg grejanja ova dva nastavna dana odradimo po završetku grejne sezone, 29. aprila i 13. maja. O tome smo pravovremeno obavestili resorno ministarstvo – kaže direktorka Gordana Zlatković.
Za razliku od ove tri škole, u Stručnoj školi “Sveti Sava” u Bujanovcu i OŠ “Dragomir Trajković” u Žbevcu, drugi deo raspusta biće skraćen za dva dana, ali će nastavak školske godine uslediti, takođe 13. februara.

– Odlučili smo časove nadoknadimo 30. i 31. januara, vodeći računa da je učenicima značajnije da to bude u prvom polugodištu, pre svega znog ocenjivanja – pojašnjava Biserka Jović, direktorka SŠ “S.Sava”.
Po rečima direktora žbevačke škole Bore Zafirovića, za sutrašnju i prekosutrašnju nadoknadu izgubljenih časova, opredelili su se uvažavajući preporuku nastavnika ove ustanove.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djaci u Mačvi na raspustu od srede

Izvor: Beta OMS, 29.Jan.2017

U pet osnovnih i jedinoj srednjoj školi u opštini Bogatić prvo polugodište završiće se u utorak, 31. januara.U ovim obrazovnim ustanovama su odlučili da produženjem prvog polugodišta u ponedeljak i u utorak nadoknade dva radna dana koje su djaci proveli na odmoru posle Nove godine i Božića,...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.