Račun veći od računice

Izvor: juGmedia, 31.Mar.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Račun veći od računice

NIŠ – Vlasnici četrdesetak stanova sa ulaza broj 13 na Obilićevom vencu, tvrde da im JKP „Objedinjena naplata“ od 2009. naplaćuje godišnje čak 132 kvadrata više od onog što im javno komunalno preduzeće „Gradska toplana“ zaista zagreva.

Procentualno svi, osim jednog vlasnika, plaćaju više za 0,16 do čak 2,42 kvadrata. U „Objedinjenoj naplati“ kažu da račune ispostavljaju na osnovu kvadrature koju su dobili od „Gradske toplane“, dok ovi tvrde da proveravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zahtev stanara sa Obilićevog venca, ali pretpostavljaju da je do uvećanja kvadrata došlo zbog zajedničkih prostorija koje se takođe greju.

Jedan od stanara, Ranko Babić, uredno je popisao svaki stan i na osnovu kvadrature i računa koje dobijaju izračunao da mesečno plate više čak 11 kvadrata, a godišnje 132 pa kada se to pomnoži sa pet nije zanemarljivo.

„Samo u jednom slučaju grejna površina stana se slaže sa onom na računu. Svuda ima povećanje – kaže Babić, koji uporno pokušava da ispravi ove račune. Veli da je uredno podnosio dokumentaciju „Objedinjenoj naplati“ i „Gradskoj toplani“ ali da niko nije želeo da reaguje.

„Verujem da je ista situacija i sa ostalim stanovima u gradu i treba to proveriti. Pogotovo sada kada se vodi računa o svakom utrošku jer niko neće da plaća ono što ne potroši – uporan je Babić.

Goran Milosavljević iz „Objedinjene naplate“ tvrdi da oni račune ispostavljaju na osnovu dokumentacije koju su dobili od „Gradske toplane“ kada su se osnovali pre pet godina.

„Proveravamo zahtev ovih stanara i ukoliko se ispostavi da je bilo greške, ispravićemo. Ipak, mislim da su u pitanju zajedničke prostorije koje se takođe greju pa otuda pridodati kvadrati – kaže Slobodan Maksimović, direktor „Gradske toplane“.

U OVOJ zgradi ima čak pet ulaza, a površina jedine zajedničke prostorije je 30 kvadrata.

„Ako se na svakom ulazu doda 11 kvadrata mesečno opet se javlja višak. Inače, grejanje i struju za zajedničku prostoriju i podstanicu dodatno plaćamo – tvrdi Babić.

(Kraj)VEČERNJE NOVOSTI

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.