Premijera filma „Trio forte“ u Studentskom gradu

Izvor: juGmedia, 06.Mar.2015, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma „Trio forte“ u Studentskom gradu

DIMITROVGRAD – Premijera dokumentarnog filma „Trio forte“ je 13. marta u 20 sati, u maloj sali Doma kulture „Studentski grad“ u Beogradu.

Film govori o životu i rada tri istaknuta muzičara, poreklom iz Dimitrovgrada Vasila Geleva, Sonje Lončar i Alekse Vasića. Scenario i režiju potpisuje Petar Videnov, novinar RTV „Caribrod“ iz Dimitrovgrada.

Film je radjen u produkcija „Positive Production“ iz Dimitrovgrada, a producent, snimatelj i montažer je Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Ivanov. „Trio forte“ je dokumentarni film o životu i radu tri istaknuta muzičara koji na najbolji način predstavljaju Srbiju, Beograd i Dimitrovgrad, odakle su poreklom, na muzičkom planu u regionu, Evropi i svetu.

Film prikazuje muzičko stvaralaštvo doajena muzike Vasila Geleva, dugogodišnjeg prvog solo klarinetiste Beogradske filharmonije i profesora Akademije umetnosti u Novom Sadu, kao i istaknute pijanistkinje Sonje Lončar, docenta na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i vrsnog operskog pevača Alekse Vasića, profesora Muzičke škole „Davorin Jenko““.

Kroz razgovore, nastupe i muziciranje ovaj muzički „Trio forte“, kako je simbolično nazvan, prezentuje gledaocima prave muzičke vrednosti. Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad“ u Beogradu.

(kraj)paz

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Filmska avangarda ex-YU u NY

Izvor: SEEcult.org, 07.Mar.2015, 03:33

Arhiv antologijskog filma u Njujorku prikazuje od 6. do 8. marta više od 30 avangardnih filmova autora iz bivše Jugoslavije, odnosno Slovenije, Hrvatske i Srbije, koji su nastali od 50 do 80-ih godina 20. veka...Reč je o filmovima koje su, na poziv njujorškog Arhiva, odabrali Slovenačka kinoteka,...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.