Pirot: Budžet smanjen za oko 90 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot: Budžet smanjen za oko 90 miliona dinara

U narednoj godini u Opštini Pirot, prema najavama njenog predsednika Vladana Vasića, biće smanjeni prihodi od prodaje imovine što će se odraziti i na ukupni budžet za 2015. godinu.

Vasić je rekao da će budžet biti smanjen za oko 90 miliona dinara i iznositi oko 1,36 milijarde dinara. Na tom nivou su projektovani i rashodi, što znači, kako je istakao predsednik Opštine, da i naredne godine neće biti deficita u budžetu i da će mere socijalne politike ostati iste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Opština Pirot, po preporuci Ministarstva finansija, prelazi na programsko budžetiranje s obzirom na to da već dve godine rade u pilot projektu Stalne konferencije opština i gradova i da ova promena, tvrdi Vasić, neće predstavljati problem kao u drugim opštinama.

Iako prodaje imovine neće biti na istom nivou kao ove godine, najavljen je nastavak započetih projektata kao i izgradnja infrastrukture.

Vidojko Panajotović iz SPS-a, čija je stranka deo lokalne vlasti od 2003. godine, kaže da će novina biti i to što će svi penzioneri na teritoriji opštine moći besplatno da koriste javni prevoz.

Redovna sednica Skupštine Opštine Pirot biće održana u sredu, 17. decembra, najavio je predsenik Vasić, i pored ostalih tema, odbornici će razmatrati Odluku o budžetu za 2015. godinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

PI: Manji budžet za 90 miliona

Izvor: OkRadio.rs, 12.Dec.2014

Budžet za 2015. godinu u Pirotu iznosiće oko 1,36 milijarde dinara, što je za oko 90 miliona manje nego u ovoj godini. Prema najavama predsednika opštine Pirot Vladana Vasića, biće smanjeni prihodi od prodaje imovine što će se odraziti i na ukupni budžet za 2015. godinu.   On je najavio...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.