Otvorena renovirana zgrada sudova u Pirotu

Izvor: juGmedia, 01.Apr.2015, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena renovirana zgrada sudova u Pirotu

PIROT – Svečano otvorena renovirana zgrada Višeg, Osnovnog i Prekršajnog suda suda deo je projekta “Unapredjenje dostupnosti pravde u Srbiji“ koji finansira Kraljevina Norveška.

Renoviranje prostorija Prekršajnog suda realizovano je kroz projekat za reformu pravosudja i odgovornu vlast koju sprovodi Američka agencija za medjunarodni razvoj i saradnju sa Ministarstvom pravde.

Sredstva koja su donirana ovim projektima usmerena su na poboljšanje efikansosti, transparentnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i javnosti u radu Suda što će gradjanima omogućiti bolju komunikaciju sa sudskim službama i bolju dostupnost pravde.

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar pravde Nikola Selaković, ambasador SAD-a Majkl Kirbi, ambasador Kraljevine Norveške Nils Ragnar Kamsbag. Norveška je kroz projekat IMG grupe izdvojila 611.000 evra.

„Ministarstvo pravde poklanja veliku pažnju i ulaže sredstva i napore da se poboljšaju uslova rada u pravosudju. Nije prvi ni poslednji put da SAD-e i Norveške da pomažu renoviranje zgrada sudva u Srbiji- rekao je Selaković.

Njegova ekselencija ambasador Norveške Nils Ragnar Kamsbag je rekao da je zadovoljstvo videti renoviranu zgradu i sudnice.

„Norveška je do sada izdvojila 3,8 miliona evra za program dostupnosti pravde i u taj projekat je bilo uključeno trideset sudova u Srbiji. Za renoviranje dva suda u Pirotu izdvojili smo 611.000 evra- rekao je Kamsbag.

Njegova ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih državba u Srbiji Majkl Kirbi je rekao da su sa ministrom Selakovićem otvarali renovirane sudske zgrade u Srbiji.

„Ulaganje Norveške je veće od našeg ulaganja. Zašto pve dve zemlje pomažu Srbiju a nisu članice EU. To je zbog toga što imamu jaku ekonomiju koja počiva na dobrom pravosudju- rekao je Kirbi.

Na donaciji je zahvalio predsednik Višeg suda u Pirotu Sveta Mančić.

(kraj)paz

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.