Niški radnici prete Strazburom

Izvor: juGmedia, 30.Okt.2014, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški radnici prete Strazburom

NIŠ – Protesti koji traju pune pet godine ne daju nikakve rezultate i zbog toga bivši radnici Elektronske, Mašinske industrije i drugih društvenih firmi najavljuju da će državu Srbiju tužiti Sudu za ljudska prava u Strazburu.

„Ministarstvo privrede ne odustaje od predlog da se naše zaostale plate isplate iz fonda od prodaje preostalih društvenih firmi. Mine pristajemo na taj predlog jer u tom fondu neće biti ni petine potrebnog novca“, izjavio je juče Žarko Đorđević, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << jedan od organizatora protesta ispred Gradske kuće.

Đorđević je rekao da će bivši radnici, ukoliko sa Ministarstvom privrede ne dogovore model isplate zaostalih zarada, presaviti tabak i podneti tužbu u Strazburu.

Bivši radnici obratili su se i predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, od koga očekuju hitnu pomoć u rešavanju dugogodišnjeg problema.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.