Izložba o masonima u niškoj Sinagogi

Izvor: juGmedia, 31.Mar.2015, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o masonima u niškoj Sinagogi

NIŠ – Regularna Velika loža Srbije – drevnih, slobodnih i prihvaćenih masona, u subotu 4. aprila u niškoj Sinagogi u Davidovoj ulici broj 2 otvoriće izložbu pod nazivom „Slobodno zidarstvo u Srbiji od 1785. do 2015. godine“.

Kancelarija za medije RVLS saopštila je da izložba predstavlja odličnu priliku da se građani upoznaju sa istorijom slobodnog zirdarstva u našoj zemlji, da vide ko su najpoznatiji srpski masoni, da sagledaju osnove delovanja i misiju ovog drevnog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Bratstva, njihove humanitarne fondove i zadužbine.

Izložba, kako se navodi u saopštenju, posebno obrađuje i antimasonsku izložbu u Beogradu 1941. godine kao i slobodno zidarstvo u Nišu.

Izložba traje do 18. aprila uz slobodan ulaz, a organizuju je Narodni muzej Niš i Regularna velika loža Srbije.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.