Izdvojili jedanaest miliona za IPA projekte al im nisu prosli

Izvor: JUGpress.com, 24.Sep.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdvojili jedanaest miliona za IPA projekte al im nisu prosli

VLASOTINCE

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović  rekao je danas,  na sednici  Skupštine te opštine,  da je u budžetu ostalo jedanaest miliona dinara  koje je opština pipremila kao svoje učešće  u projektima prekogranične saradnje  koji nisu prihvaćeni od strane komisije.

On je rekao da će ovaj novac biti potrošen  za druge namene.

“Radiće se druga faza vodovoda u Stajkovcu, kanalizacija u Boljaru, Dom kulture u Konopnici, bazen za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vodu u Šišavi, povećaće se sredstava za vantelesnu oplodnju, a odvojen je novac i za učešće u velikim projektima za koje je najveći deo sredstava obezbedila Kancelarija za javna ulaganja. Reč je o rekonstrukciji Doma zdravlja, zgrade Gimnazije, odnosno Tehničke škole i isturenog odeljenja OŠ „Karađorđe Petrović“ u Boljaru”, objasnio je  Todorović.

Odbornici su  danas usvojili i predlog Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave opštine Vlasotince u 2015.godini.

Na sednici je rečeno da do 1.decembra treba da se izvrši preregistracija Direkcije za urbanizam i izgradnju, koju nakon tog datuma ne može više da finansira opštinska uprava.

”Mi smo u razgovoru s ljudima iz ministarstava došli do zaključka da je najjednostavnije da ugasimo Direkciju, ali da opština preuzme sve njene obaveze i deo zaposlenih, a drugi deo da pređe u neka druga javna preduzeća. Trebalo je da donesemo odluku o gašenju Direkcije, međutim određeni broj radnika se je prijavio za sporazumni raskid radnog odnosa uz otpremnine i da bismo im izašli u susret mi smo promenili odluku o maksimalnom broju zaposlenih u Direkciji i smanjili broj – rekao je Todorović.

Odbornici su potvrdili izbor po konkursu dosadašnjeg v.d. direktora Doma zdravlja Milene Mitrović Stanković za direktora ove ustanove, a sa mesta direktora biblioteke smenjena je Miljana Išljamović, a za vršioca dužnosti imenovan Srboljub Takić.

Na današnjem zasedanju doneta je i odluka o pokretanju postupka realizacije javno-privatnog partnerstva  u oblasti javne rasvete.

”Ukoliko nastavimo po starom plaćaćemo struju oko 1,8 miliona dinara mesečno, a sa rekonstrukcijom možemo da uštedimo do 80% tih sredstava, zavisno od toga kakav je sistem upravljanja njima. Kroz sistem javno-privatnog partnerstva u rekonstrukciju mi ne ulažemo ništa, partner ulaže svoj novac, a vraća se novac partneru iz uštede električne energije. Time dobijamo i kvalitet ostveljenja i uštedu na održavanju rasvete na šta su u ovoj godini potrošena 4 miliona dinara”,  rekao je  Todorović I dodao da je reč o procesu koji traje između šest meseci i godinu dana.

Vladajuća većina prihvatila je predlog opozicije da i njihovi predstavnici budu deo stručnog tima za sprovođenje postupka javnog privatnog partnerstva u ovoj oblasti.

Današnja sednica, inače, nije prenošena na lokalnoj TV Vlasotince.

“Kako je rečeno mediji se, po zakonu, finasiraju projektno, a direktan prenos ne može da bude tema projekta. U kasnijem razgovoru sa novinarima, predsednik Todorović je najavio da će naredne godine u opštini biti instaliran sistem za prenos sednica skupštine i opštinskog veća preko interneta, ćime će javnosti biti omogućen uvid u rad ovih organa”, navodi se u dopisu pr agencije koju je predsednik opštine Vlasotince angazovao radi komunikacije  s medijima .

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.