Dogodine Niš prajd i Novi Sad Prajd?

Izvor: juGmedia, 02.Sep.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogodine Niš prajd i Novi Sad Prajd?

NIŠ – Članovi Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd Boban Stojanović i Goran Miletić najavili su danas u Nišu „Nedelju ponosa“ i samu paradu zakazanu za 20. septembar, i izrazili nadu da će naredne godine godine biti organizovan i Niš Prajd i Novi Sad Prajd.

„Nadamo se da će naredne godine na ovim mestima sedeti organizatori Niš Prajda i Prajda u Novom Sadu. Sada Paradu ponosa Beograd predstavljamo u Nišu i Novom Sadu, a nadamo se da ćemo narednih godina moći >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da to učinimo i u manjim centrima“, izjavio Stojanović je na konferenciji za novinare u niškom Medija centru.

On je istakao da organizacija Parade ponosa u Beogradu daje brojne pozitivne rezultate, što organizatorima predstavlja potvrdu da ima smisla to što rade.

Stojanović je rekao da je Organizacionom odboru vema bitna vidljivost LGBT zajednice, a ona se povećava zahvaljujući Prajdu.

Prema njegovim rečima u anketi urađenoj pred prošlogodišnji Prajd 10 odsto ispitanika odgovorilo je da poznaje neku osobu koja pripada LGBT populaciji, a ove godine je taj procenat povećan na 18 odsto.

„Prošlogodišnja Parada ponosa donela je i potvrdu onoga što smo mi znali već godinama, a to je da nasilja nema kada država to odluči. Bezbednosna pretnja uvek je u sprezi sa državom. Ne može da se okupi 10.000 huligana, a da to država ne zna“, kazao je Stojanović.

Članovi Organizacionog odbora istakli su ovom prilikom da nisu tačne tvrdnje da je organizacija prošlogodišnjeg Prajda koštala više stotina hiljada evra i da je održavanje naložila Evropska unija.

Oni su istakli da je organizacija prošlogodišnje parade koštala 27.000 dinara, s tim što je svega 19 odsto utrošeno je za honorare organizatora.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sledeće godine Prajd u Nišu i Novom Sadu?

Izvor: Danas, 03.Sep.2015, 08:38

Niš - Članovi Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd, Boban Stojanović i Goran Miletić, najavili su Prajd za 20. septembar u Beogradu i izrazili nadu da će naredne godine ta manifestacija biti organizovana u Nišu i Novom Sadu...Oni su na konferenciji za novinare u Nišu kazali da organizacija...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.