Demofest poziva demo benove na proslavu 10. rođendana!

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Jan.2017, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demofest poziva demo benove na proslavu 10. rođendana!

Demofest puni godina, a za njega znaju svi u regionu. Uložio je više od 140.000 evra kroz razne nagrade u razvoj muzičke regionalne scene. Sam! Ima nekoliko HILjADA prijatelja u demo bendovima širom eks-Jugoslavije.

Skoro da ne postoji muzičar u regionu koji je ostvario uspjeh, a da nisu zapjevali zajedno.Najbolja drugarica mu je Banjaluka, a omiljeno piće Nektar pivo.

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, ove godine proslavlja 10 godina postojanja! >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Očekuje se da se ovaj jubilej proslavi 10 puta bučnije,10 puta luđe, 0 puta bolje nego do sada! A, o bez vas ne možemo!

Imamo vijest koju bi trebalo da prenesete do svih onih sa gitarama, palicama, klavijaturama, do onih u garažama, vježbaonicama, do onih sa talentom i onih sa mnogo volje, do onih koji vjeruju u kvalitet, a ne u kvalitet, koji se slušalicama i palicama bore protiv šunda i kiča, do onih koji ne odustaju.

Zamolite ih da nam se jave, da zajedno proslavimo 10. rođendan! Neka nam pošalju:

• detaljno ispunjenu Prijavu koju mogu naći nazvaničnom sajtu: www.demofest.org,

• detaljno ispunjenu i potpisanu Izjavu o autorskom djelu (skeniranu ili fotografisanu).Jer moramo sigurni biti da su njihove pjesme zaista njihovo djelo,

• dvije pjesme u MP3 formatu.Rock, reggae, hardcore, rap, punk, rap-core, hardkore pank, hardkorepunk-rap, jazz, world music, metal, nu-metal, black metal i svih ostalih 900 vrsta metala i drugih muzičkih pravaca. Nema žanrovskih ograničenja!

• tekstove pjesama u .doc (Vord) ili .txt (Noteped) formatu. Jer u čemu će se publika pronaći?

•  fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu. Veću od 900x600 px.

•  svaki bend koji pošalje prijavu na svoju Facebook stranicudužan jepostaviti status: "I ja sam se prijavio na Demofest!" (tagovati stranicu Demofesta)

Zašto nam to šalju? Vi to već sigurno znate, ali nije na odmet ponoviti.

Od svih prijavljenih u vrijeme trajanja konkursa, koji će biti otvoren do 15. marta, žiri će izabratinajbolje, najtalentovanije, one koji imaju šta da kažu i pokažu,a koji će se predstaviti publici Demofesta ovog ljeta na Kastelu i možda osvojiti jednu (ili više) od nekoliko nevjerovatnih nagrada u iznosu od nekoliko hiljada evra ili neki od instrumenata.

Ali, svakako će imati priliku da svi osvoje srca potencijalnih fanova, a to je najvažnije, zar ne?

I da ne zaboravimo.

Osnovni uslov (da bi žiri uopšte uzeo prijavu demo benda u razmatranje) je da bendnema nema izdat album od strane izdavačke kuće, niti potpisan ugovor sa izdavačkom kućom koja je registrovana na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Don't try and cheat. Demofest možda jeste tek desetogodišnjak, ali nije naivan desetogodišnjak!

Rezultate objavljujemo u junu, kada će biti saopštena i imena ovogodišnjeg žirija.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.