Bela Palanka potpisnica deklaracije o unapređenju Roma

Izvor: juGmedia, 29.Okt.2016, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela Palanka potpisnica deklaracije o unapređenju Roma

BELA PALANKA – Predsednik opštine Bela Palanka, Goran Miljković potpisao je Deklaraciju o unapređenju položaja Roma, na konferenciji „Inkluzija Roma-izazovi i šanse na lokalnom nivou“, koja je održana u Smederevu, saopštila je danas Opštinska uprava.

Deklaracijom je definisano donošenje i uspešno sprovođenje Lokalnih akcionih planova za unapređenje položaja Romkinja i Roma u društvenoj zajednici, angažovanje koordinatora za romska pitanja i jačanje međusektorkse >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << saradnje pružanjem podrške u radu Mobilnih timova.

„Sve aktivnosti u cilju poboljšanja uslova života pripadnika romske zajednice, naročito u oblasti obrazovanja i zdravstva, opština Bela Palanka sprovodi u okviru Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma. Takođe, u opštini postoji i radi Mobilni tim za inkluziju Roma, koji je formiran u saradnji sa OEBS-om„, navodi se u saopštenju.

Konferencija je održana u okviru projekta „Ovde smo zajedno-Evropska podrška za inkluziju Roma“.

Osim Bele Palanke, Deklaraciju je potpisalo još 19 lokalnih samouprava Srbije.

Zoran Panić

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

OD TRUBE DO ULICE Vranjski Romi na marginama svakodnevice

Izvor: Blic, 29.Okt.2016

U Vranju, Vranjskoj Banji i okolnim seoskim naseobinama, sa surovim životom i hroničnim siromaštvom bori se više od 9.000 Roma...U Gornjoj čaršiji, Saraini i zaboravljenim gradskim zabitima Vranja živi 4.654 pripadnika romske nacionalnosti, koja čini pet odsto stanovništva...Potpis predsednika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.