Akcija prikupljanja baterija u školama

Izvor: juGmedia, 01.Okt.2013, 06:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija prikupljanja baterija u školama

VUČJE -  U dvorištu osnovne i srednje škola danas će od 11 do 12.30 biti organizovana akcija prikupljanja potrošenih baterija.

Svako ko donese 10 i više baterija dobiće majcu sa logom kampanje. Ova akcija deo je projekta „Koliko su korisne, toliko su opasne – baterije“ koji sprovodi Udruženje Porečje iz Vučja.

Cilj projekta je da se ukaže na to koliko potrošene baterije, onog trenutka kada prestanu da budu korisne, mogu da štete ljudima i okolini.

>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />Na kraju projekta predviđeno je da tri najbolje škole u akciji prikupljanja potrošenih baterija dobiju digitalne aparate, a grad Leskovac četiri kontejnera ispred velikih marketa, za odlaganje ove vrste otpada, kako putem baterija teški metali ne bi dospevali u zemlju, vodu I vazduh I time ugrožavali ljude I okolinu.

Projekat finansira Trag fondacija kroz program javnog zagovaranja u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice iu uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Učenici prikupljali potrošene baterije

Izvor: juGmedia, 01.Okt.2013

LESKOVAC/VUČJE – Učenici osnovne škole „Bora Stanković“ i srednje „Svetozar Krstić Toza“ u Vučju prikupili su danas oko 300 potrošenih  baterija, za svega 10 minuta...Reč je akciji u okviru projekta „Koliko su korisne, toliko su opasne – baterije“, a organizovali i pripremili...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.