Izvor: Politika, 27.Feb.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško treneru koji nije uz svoju ekipu

Marko Nikolić, koji još izdržava kaznu FSS-a, hrabri svoje igrače pred današnji meč sa niškim Radničkim (17 č). – Golman Lukač neizvestan

Treneru Marku Nikoliću je sigurno bilo najteže na startu drugog dela šampionata – ne toliko zbog remija njegovog tima u susretu sa Voždovcem (3:3), koliko zbog toga što će i danas, zbog kazne koju mu je izrekla Disciplinska komisija FSS-a, utakmicu sa Radničkim iz Niša posmatrati s tribina. Tek u četvrtom kolu prolećnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dela šampionata, kada „crno-beli” dočekuju Rad, Nikolić će sedeti na klupi.

– Teško treneru koji nije uz svoju ekipu – jada se Nikolić. – Nije mi lako kada gledam igrače kako daju sve od sebe, a nisam uz njih. Naravno, niko od nas nije zadovoljan rezultatom u prvom kolu. Ipak, siguran sam da za nas dolaze bolji dani. Prošle nedelje smo dobro radili, spremni smo.

Radnički je na premijeri u Nišu uspeo da uzme bod Crvenoj zvezdi.

– Znamo sve o protivniku. Nišlije su tokom zime od svih ekipa napravile najveće promene u igračkom kadru. Radi se o visokom i snažnom sastavu koji odlično igra u defanzivi. Bez obzira na to, imam puno poverenje u svoje igrače.

O mogućim promenama u timu, trener Partizana je kazao:

– Bilo bi neozbiljno da posle remija menjam ekipu koja je dobro radila na zimskim pripremama. Menjaćemo ekipu samo ako na to budemo primorani.

U sredu po podne posle jakog treninga golman Milan Lukač se požalio na povredu zgloba.

– Mislim da su male šanse da danas stane na gol. Radi se o povredi skočnog zgloba, lekari su mu predložili nekoliko dana mirovanja.

Sa druge strane, mogućno je da slovenački štoper Gregor Balažic zaigra od početka.

– Gregora smo ove zime doveli kao pojačanje. Možda je vreme da debituje – odgovorio je Marko Nikolić.

On nije krio radost zbog posete grupe navijača na treningu u četvrtak.

– Bio je to veoma prijatan susret sa našim navijačima. Sve je bilo veoma korektno. Mislim da je to pravi model kakav treba da bude odnos navijača sa igračima. Korektno su najavili dolazak na trening, što je većini igrača podiglo samopouzdanje pred današnju utakmicu.

Neophodna promena sistema takmičenja

Trener Partizana se na jučerašnjoj konferenciji osvrnuo i na moguću promenu sistema takmičenja, koju zagovara FSS:

– Igrači u Srbiji više treniraju nego što igraju utakmice. Promena sistema takmičenja je neophodna. Mislim da u dve profesionalne lige treba da se takmiči samo 24 tima. Nije nam potreban veliki broj ekipa, jer se time smanjuje i kvalitet takmičenja.

D. Todorović

objavljeno: 28.02.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.