Izvor: Politika, 25.Maj.2015, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo da znaš koliko te volim

Dovoljan je bio samo deo rečenice „Suprug je ono prokleto stvorenje...” pa da se publika u UK „Palilula” slatko zasmeje. Za to su glavni „krivci” bili glumci Milenko Pavlov i Ljiljana Đurić, jedini akteri pozorišnog komada „Samo da znaš koliko te volim”. Kako je odmicala šaljiva priča o bračnim odnosima, u kojima se svako ko je iskusio zajedništvo u dvoje mogao pronaći, tako se smeh prolamao salom. Tanasije i Veselinka, junaci na sceni, vešto su dočarali svakodnevicu muško–ženskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odnosa, njihove sporazume i nesporazume, lepe i ružne trenutke.

Komedija „Samo da znaš koliko te volim” osmišljena je prema dvema zbirkama novela italijanskog pisca Antonija Mura „Kako ubiti suprugu i zašto” i „Kako ubiti supruga bez suvišnih zašto”. Za sedam godina, koliko se igra, videla ju je publika u regionu ali i u Kanadi, Švajcarskoj, Rusiji, Nemačkoj, Njujorku...

Na Sedmom međunarodnom festivalu u Moskvi „Zlatni vitez” osvojila je dve nagrade: za najbolji glumački par, a Ljiljana Đurić tada je proglašena za najbolju glumicu.

Dramatizaciju potpisuje Duško Anđić, kostimi i scenografija delo su Ružice Ristić, a muziku je birao Vladimir Racković.

D. M.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.